Zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis, het gaat gepaard met een achtbaan van emoties, lichamelijke kwaaltjes met daarbij heel veel hormonen. Het hoort er allemaal bij. Een zwangerschapsmassage van het gehele lichaam kan in deze bijzondere periode om allerlei redenen een goede ondersteuning bieden en diverse veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes verlichten. Zoals rug, schouder en nek klachten, bekkenpijn, vermoeide benen en voeten. Daarnaast heeft een zwangere vrouw extra behoefte aan wat ontspanning en is een ideaal moment om alle zorgen even te laten varen en helemaal tot rust te komen.Tijdens de massage ontspan je door de zorgzame aanraking, je maakt hierdoor het hormoon oxytocine aan. Het hormoon dat je een fijn en tevreden gevoel geeft en ervoor zorgt dat je lichaam hersteld van al het harde werk. Ook brengt een massage het centrale zenuwstelsel tot rust en verbeterd de bloedsomloop naar al je organen en naar de placenta. 

Contact met je baby

Baby’s in de buik pikken de stemming van hun moeder op, de gelukshormonen dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine die je tijdens een massage aanmaakt komen via de placenta bij je baby terecht. Bovendien voelt je baby aan jou lichaam en hartslag dat je ontspannen bent, waardoor de baby ook ontspant. Dus een heerlijk moment voor jullie twee.

Massage’s tijdens de bevalling

Een massage tijdens de bevalling kan de pijn verlichten en ontspanning bieden, in de positie die de vrouw het prettigst vind. Veel vrouwen hebben de neiging om zich tijdens de weeën te verkrampen in hun spieren. Door de ontspanning van de massage verhoogd het oxytocine gehalte, dit stimuleert de weeën en kan de ontsluitingsfase goed en vlot verlopen.

Risico’s

Een zwangerschapsmassage wordt in het eerste trimester van de zwangerschap nog afgereden omdat er dan meer kans is op een miskraam. Verder zijn er een aantal omstandigheden waar we rekening mee moeten houden. Zoals een hoge bloeddruk, trombose, hartklachten, spataderen, misselijkheid, allergieën en medicijngebruik. Als er een verhoogd risico is voor een miskraam, vroeggeboorte of het loslaten van de placenta. Bij twijfel kun je dit overleggen met de verloskundige of gynaecoloog.

Hoe en waar?

Je wordt gemasseerd op een massage tafel met borst en buik uitsparing. Dit zorgt voor een optimaal ligcomfort zodat je weer even heerlijk op je buik kunt liggen. Ook werk  ik eventueel tegen de misselijkheid of maagzuur met een speciaal behandelkussen zodat je iets schuin omhoog komt te liggen met daarbij een optimaal comfort voor je zwangere buik. Dit behandelkussen is geschikt voor elk stadium van de zwangerschap en geeft verlichting en ontspanning van de spieren en banden. 

Op de donderdagen ben ik de gehele dag aanwezig bij Verloskundig Centrum Verde

Stationsstraat 32
2641 GM
Pijnacker