Blogs!!

Oh wat spannend en leuk tegelijk! Ik ga blogs schrijven! Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals alle hormonen die een rol spelen bij de bevruchting, de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna bij de borstvoeding. De functie van pijn tijdens de bevalling en over het magische hormoon oxytocine! Waarom een zwangerschapsmassage zo fijn is en waarom je een geboortecoach zou inhuren. En natuurlijk andere ditjes en datjes.

Maar eerst zal ik wat over mijzelf vertellen! Ik ben Michella Veldhoven, getrouwd met Marc Veldhoven en samen hebben we drie kinderen, een zoon Dani en twee dochters Pippa en Jackie, inmiddels zitten ze alle drie op de basisschool en krijg ik tijd om deze leuke blogs te schrijven! Al sinds mijn 18e ben ik kapster en heb ik al een heel wat kapsels geknipt maar sinds de geboorte van mijn zoontje ben ik gefascineerd geraakt door alles wat met de zwangerschap en geboorte te maken heeft. Hoe bijzonder is dit allemaal!

Ik ben mij gaan verdiepen in diverse opleidingen, zoals verloskunde, kraamzorg en lactatiekundige. Maar ik kwam er al snel genoeg achter dat de lat wel erg hoog lag. Voor de opleidingen verloskunde en lactatiekundige had ik niet juiste vooropleiding. Ja en toen… toen las ik een artikel over een doula. Snel dook ik het internet op om daar meer over te weten te komen. Ik vond een doula opleiding in Rotterdam, ging naar een informatiebijeenkomst en heb me direct  ingeschreven want hier zaten geen toelatingseisen aan vast. Wat een feest! Een jaar lang ging ik één weekend per maand naar school, liep drie stages en maakte een scriptie over het hormonenproces tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode daarna. Na alles afgerond te hebben ontving ik in 2018 mijn diploma.

Maar wat nu…. hoe ga ik beginnen? Als kapster heb je genoeg klanten die om de zes weken terugkomen, maar hoe gaat dat als geboortecoach? In 2020 ben ik een cursus zwangerschapsmassage gaan volgen om dit te kunnen combineren met de geboortecoach. Inmiddels ben ik één dag in de week aanwezig bij Verloskundig Centrum Verde in Pijnacker. Hoe gaaf is dat! Hier zit ik precies op de juiste plaats. Vanaf hier gaan alle avonturen beginnen!

Tot de volgende keer! Dan gaan we het hebben over de  vraag  “Waarom een geboortecoach?”

Liefs Michella